Martin Oberg

OnderwerpenPortret- en Landschap-fotografie hebben mijn interesse
ApparatuurNikon D5100 met o.a. AF-S Nikkor 18-200 mm lens en bijpassende Nikon flitsers en diverse statieven. Voor dagelijks gebruik ook nog een Nikon Coolpix P900.
Website nog niet
Fotografeer sinds(1957)-2004

Begonnen met een zeer eenvoudige Agfa in 1957 met zwart/wit. In 1960 begonnen met zelf ontwikkelen en afdrukken, toen er kleurenrolletjes kwamen gestopt met zelf ontwikkelen. Een aantal jaren met Dubbel-8 gefilmd (kinderen) In 2004 een Nikon-Spiegelreflexcamera geleend om op Safari in Namibiƫ, Zambia en Botswana met meerdere lenzen te kunnen werken. In 2005 een eigen Nikon40 sLR aangeschaft, dat resulteerde in de aanschaf van mijn huidige Digitale Spiegelreflex-camera. Bij de tentoonstelling van onze Fotoclub waren een aantal portret-foto's aanwezig. Na met de desbetreffende fotograaf gesproken te hebben, polste ik mijn oudste kleindochter of die voor mij fotomodel wilde zijn. Dat wilde ze wel, en sindsdien heb ik mij op de portret-fotografie geworpen samen met een stel fotografen van Foto Club Rapenland, terwijl ik ook nog steeds fotografische belangstelling heb voor sierlijke en/of technisch bijzondere bouwwerken zoals bruggen, viaducten, kantoor en wooncomplexen, maar ook andere landschap bepalende werken zoals waterwegen en dijken.