Over Fotoclub Rapenland

Welkom op de introductiepagina van Fotoclub Rapenland

Op zoek naar een fotoclub? Lees dan hoe onze fotoclub werkt.

Onze fotoclub

Wij zijn een club van enthousiaste amateurfotografen. We bespreken elkaars werk op kritische maar vriendelijke manier en we willen onszelf graag verbeteren. We staan open voor iedereen met enthousiasme voor fotografie, maar we geven geen fotocursussen.

Clubavond

Onze clubavonden verlopen in een ontspannen sfeer. De belangrijkste activiteiten op zo'n avond zijn:

  • Foto's bespreken via de beamer. Deze worden van tevoren ge-upload en besproken onder leiding van een geoefend lid.
  • Soms bespreken we afdrukken. We gebruiken dan een andere manier van bespreken, levendiger en speelser. Zie de foto hieronder (gemaakt door Inge Kolstee).
  • Soms houdt een van de leden een presentatie over een interessant onderwerp.
  • Een paar keer per jaar nodigen we een spreker uit van buiten onze club, bijv. een sportfotograaf of een persfotograaf.

Tijd en plaats

Subgroepen

Binnen de club zijn regelmatig groepjes actief bezig o.a. macrofotografie, landschaps- of portretfotografie. De resultaten worden vaak op onze clubavonden vertoond.

Uitstapjes

Af en toe gaan groepen leden eropuit om foto's te maken. Dat kan gaan om straatfotografie, een concert (of festival) of een stad bij avondlicht. Het initiatief kan van een van de leden komen of van onze activiteitencommissie.

Jaarlijkse tentoonstelling

Het hoogtepunt van het jaar is onze tentoonstelling. Die vindt plaats in een weekend in maart. Onze leden laten dan hun beste werk zien. Naast afdrukken van foto's in verschillende formaten, wordt er een beamershow vertoond. Daarin laten we een mix van foto's zien over diverse onderwerpen, met muzikale begeleiding. Alle leden dragen hieraan bij.

Fotobond

Onze fotoclub is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie). We kunnen gebruik maken van de faciliteiten die de Fotobond biedt. Ook doen we regelmatig mee aan de fotowedstrijden die de Fotobond organiseert.

Belangstelling om lid te worden?

  • Stuur een bericht naar de secretaris. Die nodigt je uit voor een kennismakingsgesprek voorafgaand aan een clubavond.
  • Aspirant-leden mogen 3 clubavonden meelopen. Je kunt dan kijken of het bevalt. Daarna praten we over een lidmaatschap.
  • We hebben plaats voor maximaal 30 leden. Dus het kan voorkomen dat je niet meteen wordt toegelaten. Desgewenst kom je op de wachtlijst; je wordt opgeroepen als er een plaats vrijkomt.
  • De contributie bedraagt 100 euro per jaar. Details volgen bij de start van het lidmaatschap.

 

Laatste wijziging: 2022-02-22 10:30:45. Aantal keer gezien: 11585