Fotokring Sint-Michielsgestel / Fototentoonstelling Fotokring Sint-Michielsgestel

  • Datum: 01-10-2022 t/m 02-10-2022
  • Plaats: Eindhoven
  • Tijd: 12:00-17:00

Fotokring Sint-Michielsgestel houdt de jaarlijkse fototentoonstelling weer in de Meander op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. De afgelopen twee jaar kon de tentoonstelling niet doorgaan vanwege corona en moesten we het doen met een digitale expositie op onze website. Dit jaar kunnen we gelukkig wel echte foto's laten zien op de borden in de Meander. Om het zo veilig mogelijk te doen houden we de tentoonstelling anderhalve maand eerder dan gebruikelijk. Verder exposeren we voor het eerst in de raadszaal.  Hier hebben we volop de ruimte voor bezoekers en de foto's en kunnen we gezellig met elkaar in gesprek gaan.

Dit jaar tonen 15 fotografen hun persoonlijke selectie, elk op een eigen bord. We hebben samengewerkt aan twee thema's, namelijk het thema Hout en het thema Avond- en nachtfotografie. Dat leverde verrassende foto's op. Verder zijn er foto's van de fototocht naar Ravenstein. De rode draad ontbreekt ook dit jaar niet. Daarbij sloot elke fotograaf aan op een foto die hij van zijn voorganger kreeg. Zo ontstond een reeks met soms duidelijke associaties en soms met onverwachte wendingen. Het is aan de bezoeker om de verbanden op te sporen. In totaal zijn er ruim 120 foto's te zien. In de bibliotheek worden op een groot digitaal scherm 7 audiovisuele producties getoond. Dat zijn korte series van beelden met muziek.

Bezoekers kunnen actief meedoen door de foto's en AV-series te beoordelen en hun drie favorieten in beide categorieën te kiezen. De uitslag wordt zondagavond op de website van de Fotokring bekend gemaakt.

Tegelijk met onze tentoonstelling is er een expositie te zien van Bint. Een groep jongeren heeft in een project foto's en postcasts gemaakt die worden getoond op een kamerscherm in de bibliotheek.

De tentoonstelling van Fotokring Sint-Michielsgestel is te bezoeken op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, op beide dagen van 12.00 u tot 17.00 u. in de Meander (gemeentehuis), Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel. De toegang is gratis.