Foto Expressie groep Gemert / Fotoexpositie

• Plaats: Gemert
  • Tijd: zie tekst

Fotoclub FEGG exposeert in KunstLokaal

De Foto Expressie Groep Gemert (FEGG) houdt in februari weer haar jaarlijkse clubexpositie in KunstLokaal aan de Vondellaan 49 in Gemert. Naast het vrije werk van individuele leden is er een bijzondere presentatie van de resultaten van het project ‘De Rode Draad’ dat de leden in het afgelopen najaar samen hebben uitgevoerd.

De opening van de tentoonstelling is op zondagmiddag 2 februari. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen van 14.00 tot 17.00 uur. Rond 14.15 uur is er een openingswoordje van clubvoorzitter Henk van Weert. Het programma wordt muzikaal omlijst door KunstLokaal-leerlingen van pianodocent Wilbert Kivits. Tijdens de openingsmiddag zijn leden van de FEGG aanwezig om hun werk toe te lichten.

Foto Expressie Groep Gemert bestaat uit 27 vrijetijdsfotografen die elkaar in de loop van het jaar aan de hand van allerlei activiteiten stimuleren om zich verder in hun fotohobby te bekwamen. In het clubseizoen van september tot mei komen ze op achttien clubavonden bij elkaar om elkaars werk te bespreken. Daarnaast zijn er diverse excursies en workshops.

Een jaarlijks terugkerend project is ‘De Rode Draad’ waarin de leden aan de hand van een opdracht samen aan een presentatie werken. Dit keer luidde de opdracht: fotografeer wat er boven je hoofd te zien is. Dat mondde uit in achttien foto’s die tijdens de expositie in februari worden getoond.

De FEGG neemt sinds haar oprichting in 1989 elk jaar deel aan de Bondsfotowedstrijd van het Nederlands Centrum voor Vrijetijdsfotografie – kortweg Fotobond. Afgelopen jaar behaalde clublid Mariska Vereijken daar op een totaal van 1640 inzendingen voor haar foto een zilveren sticker.

De tentoonstelling van de FEGG in KunstLokaal is na de opening op zondag 2 februari tot vrijdag 21 februari drie weken lang te zien op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur.