Museum Helmond / Errand and Epiphany

  • Datum: 25-03-2023 t/m 24-09-2023
  • Plaats: Helmond
  • Tijd: 09:00-17:00

Vanaf 25 maart is in Museum Helmond de tentoonstelling 'Errand and Epiphany' van de wereldberoemde Magnum fotograaf Alex Webb te zien.

Magnum fotograaf Alex Webb (San Francisco, 1952) is wereldberoemd vanwege zijn straatfotografie. Zijn foto’s zijn levendig, dynamisch en hij is steeds op zoek naar dat kortstondige moment waarin alles klopt. Webb toont ons in zijn foto’s de wereld als een bijzondere plek waar het alledaagse zich soms als iets buitengewoons openbaart.

Webbs foto’s worden gekenmerkt door rijke, verzadigde kleuren. Regelmatig worden ze doorsneden door krachtige schaduwen. Zijn nieuwsgierigheid voert hem steeds naar grensgebieden, de randen van samenlevingen: plekken waar
culturen samenkomen, soms botsen, soms versmelten.

Webb wordt gerekend tot de tweede generatie pioniers van de kleurenfotografie. Museum Helmond heeft de primeur om voor het eerst een overzicht van Webbs oeuvre te tonen dat meer dan veertig jaar fotografie omvat.

De expositie presenteert 85 grootformaat foto’s, gemaakt op de Caraïben, Haïti, Mexico, Cuba, Latijns-Amerika, Europa en de VS. Daarnaast vertoont het museum doorlopend zijn korte film over Istanbul, de stad van honderd namen: oud en modern, islamitisch en seculier.