Alle activiteiten

Musee Virtual / Expositie “Explore”

 • Datum: 09-05-2021 t/m 09-05-2022
 • Plaats: Nuenen

Fotoclub Momentum Nuenen houdt in het nieuwe Nuenens museum ‘Musee Virtual’ een exposite genaamd “Explore”.

In het afgelopen jaar hebben 13 fotografen van fotoclub Momentum regelmatig, al dan niet op creatieve manierhun hobby kunnen uitvoeren.

Afgelopen zomer hebben we een ‘Window Expo’ gehouden op de Berg in het centrum van Nuenen. Dit was een groot success en we hebben veel positieve reacties ontvangen. Helaas is het pand verkocht en hebben we besloten om nu het werk te exposeren in een nieuwe format: ‘Musee Virtual’. 
Musee Virtual heeft 6 zalen met elk een eigen thema, waaronder zelfportret, water, maar ook werk geïnspireerd op andere fotografen en daarnaast is er nog veel meer te zien. De exposite genaamd ‘Explore’ is te vinden op de site https://fotoclub-momentum.wixsite.com/home . Vanaf 1 mei is Musee Virtual open voor publiek en is geheel gratis toegankelijk. Zelfs een museumjaarkaart is niet nodig. 
Wij nodigen jullie dan ook uit om te komen kijken naar onze expositie in het nieuwe Museum in Nuenen ‘Musee Virtual’. 

Museum Helmond / Diverse exposities

 • Datum: 11-06-2021 t/m 14-03-2022
 • Plaats: Helmond

Museum Helmond is weer open!!

In de kunsthal kunt u de tentoonstelling ‘Retrospectief’ van Harry Gruyaert bekijken. Harry Gruyaert geldt als dé Europese pionier van de kleurenfotografie. Zijn tentoonstelling is te zien tot 19 september 2021.

Verder in de kunsthal een tentoonstelling van de fotograaf des vaderlands; Jan Dirk van de Burg. Deze tentoonstelling met de naam ‘ongewoon alledaags’ hebben we verlengd tot 14 maart 2022. Dit is op de bijgesloten flyer nog niet aangepast.

Ook is er een kleine tentoonstelling van de  Helmondse stadskunstenares Tahné Kleijn. Haar fotoserie ‘Stilte heeft het laatste woord’ laat de impact van corona zien op de inwoners van Helmond en omgeving. Tahné Kleijn toont de pandemie in al haar facetten. 

logo nieuw  MH_Harry_Poster_Mail_DEF (1)  MH_Ongewoon_Mail_DEF

Museum Helmond
Postbus 950, 5700 AZ
Kasteelplein 1, 5701 PP
Tel. 0492-587148      

 

 

 

Fotoclub ’T Karregat / Fotoclub ’T Karregat exposeert!

 • Datum: 20-11-2021 t/m 27-11-2021
 • Plaats: Eindhoven
 • Tijd: 9:00-17:00

Fotoclub ’T Karregat exposeert!

De officiële opening is op zaterdag 20 november om 14:00 uur (QR-code verplicht).

De tentoonstelling is verder te bezoeken op:

 • zaterdag 20 november van 9:00-17:00 uur
 • maandag 22 t/m zaterdag 27 november van 9:00 t/m 17:00 uur. Deze dagen is er “vrije inloop”.

Toegangsregels voor detailhandel zijn van kracht.

 1. Mondkapje op
 2. Handen desinfecteren
 3. 1,5 mtr afstand houden
 4. Er is een looproute langs de geëxposeerde foto’s.
 5. We kunnen U helaas geen kopje koffie of ander drankje aanbieden om samenklontering te voorkomen.
 6. Het vriendelijke verzoek om na bezichtiging van de expositie te vertrekken.

Nadat we een jaar moesten overslaan exposeert fotoclub ’T Karregat dit jaar weer 8 dagen lang vanaf zaterdag 20 november. Gebruikelijk is de jaarlijkse expositie gebaseerd op een thema. Aan zo’n thema wordt met de leden een heel jaar gewerkt onder begeleiding van een professional. Daarnaast is op de expositie vrij werk van de fotografen te zien. De afgelopen periode is anders verlopen. Bij de eerste lockdown viel, in eerste instantie, de hele club stil. Al snel echter ontstonden “thuiswerk” groepjes die wekelijks aan een foto-opdracht werkten van, meestal, één woord. Dit ene woord moest dan in één foto, gemaakt in en rondom huis, worden weergegeven. Deze foto’s werden binnen het betreffende thuiswerkgroepje beoordeeld. Een deel van deze foto’s is afgelopen maand juli in een digitale expositie op het internet te bezichtigen geweest. Ook verder hebben onze leden niet stil gezeten. Ze zijn veel op pad geweest voor hun vrije werk. De afgelopen maanden is de club druk geweest met de beoordeling van al die foto’s die eventueel nog geëxposeerd zouden kunnen worden. In eerste instantie via “zoombijeenkomsten” en sinds eind september zien we elkaar weer bij de gebruikelijke forumavonden. Het ene thema waaraan alle leden werken is dit jaar vervangen door een vijftal thema’s waaraan door kleinere groepjes is gewerkt. Ook nu onder begeleiding van een professional. Uiteindelijk is op de selectiedag bepaald welke foto’s geëxposeerd zullen worden. Door de foto’s van de vijf themagroepjes, het vrij werk, de onmisbare rode draad en het feit dat de fotograaf vrij is in de manier van exposeren, ontstaat een zeer gevarieerde tentoonstelling welke zeker de moeite van een bezoek waard is.

Fotoclub ’T Karregat exposeert, van 20 t/m 27 november,
in de kas van Soontiëns, Tuincentrum en Hoveniers,
Urkhovenseweg 570,
5641 LX Eindhoven.

Fotoclub Rapenland / Activiteit: Druppelfotografie

 • Datum: 30-11-2021
 • Plaats: Eindhoven
 • Tijd: 20:00-22:30

We gaan druppelen en maken van deze druppels die in een bak water vallen foto's op het juiste moment.

Fotoclub Rapenland / Fotobespreking druppelfoto's e.a.

 • Datum: 14-12-2021
 • Plaats: Eindhoven
 • Tijd: 20:00-22:30

We bespreken de foto's van de druppelavond en de andere foto's die de leden ingestuurd hebben.

CKE / Dag van de Amateurkunst

 • Datum: 30-01-2022
 • Plaats: Eindhoven

Op zondag 30 januari is er weer een Dag van de Amateurkunst. Een dag voor en door amateurkunstenaars. 

De eerste twee edities van de Dag van de Amateurkunst waren met honderden deelnemers en meer dan duizend bezoekers erg succesvol. 

Helaas heeft de derde editie even op zich laten wachten maar nu is het er toch echt tijd voor. Tijd om aan iedereen te laten zien hoe ontzettend leuk het is om bezig te zijn met welke vorm van amateurkunst dan ook. Maar het is ook tijd om elkaar weer te zien, elkaar te ontmoeten, te inspireren en tot nieuwe plannen te komen.

Op deze Dag van de Amateurkunst kunnen verenigingen zich presenteren, aan hun naamsbekendheid werken, of leden werven. Belangrijker is misschien nog wel dat op deze dag mooie ontmoetingen ontstaan tussen verenigingen onderling. En dat bezoekers verrast zullen worden over de diversiteit van alle optredens en workshops.

Ook de beeldende kunst kan zich op deze dag laten zien. We bieden ruimtes voor het geven van workshops, open ateliers en expositie.

Geen koor, muziekkorps, bigband, beeldend kunstenaar, dichter, theatergroep, dansgezelschap of individuele amateurkunstenaar mag hier eigenlijk ontbreken.

DOE MEE

Je kunt je als vereniging of amateurkunstenaar aanmelden voor:

Het geven van een kort (+/- 40 minuten) optreden,  

Het geven van een workshop,

Het houden van een (kleine) expositie.

Aanmelden kan door voor 15 november een mailtje te sturen naar sandra.vangerwen@cke.nl.  

Met daarin wat jullie willen doen, hoeveel tijd daarvoor nodig is en met hoeveel personen jullie ongeveer aanwezig zullen zijn.

Vriendelijke groeten,

Mede namens EKF, BEM en Dulcinea