Alle activiteiten

• Datum: 04-09-2020 t/m 05-10-2020
  • Plaats: Venray
  • Tijd: zie poster

Pop Up Galerie presenteerd : NL 70.

Een expositie van diverse fotgrafen.

BredaPhoto / BredaPhoto

• Datum: 09-09-2020 t/m 25-10-2020
  • Plaats: Breda

Het beroemde tweejaarlijkse fotofestival. Met een grote openlucht expositie in het Chassepark en dit jaar ook de nodige online activiteiten.

Zie https://www.bredaphoto.nl/

Museum Helmond / Fotoexpositie

• Datum: 29-09-2020 t/m 28-02-2021
  • Plaats: Helmond
  • Tijd: zie museum

Het was in de jaren zeventig van de vorige eeuw dat de Belgische fotograaf Harry Gruyaert de rijkdom van kleur ontdekte. In Gruyaerts fotografie zien we verzadigde kleuren, met vaak opvallende accenten in rood, groen of blauw. “De kleur is een middel, een manier om datgene wat ik zie te beeldhouwen. De kleur illustreert geen onderwerp of een scène, maar is een waarde op zichzelf”, aldus Gruyaert. Daarnaast bepalen licht en contrasten zoals clair-obscur veelal de beleving van zijn foto’s. Museum Helmond presenteert vanaf 29 september de eerste overzichtstentoonstelling van Harry Gruyaert in Nederland in Kunsthal Helmond.

Wonderlijke combinaties

De oorsprong van Gruyaerts werk is onze alledaagse leefomgeving. In de beeldkeuze lijkt Gruyaert wel steeds een wereld vast te leggen die doordrenkt is van vluchtigheid. Zijn foto’s bezitten wonderlijke combinaties van aan- en afwezigheid van dingen en mensen. De eenzaamheid die een deel van zijn oeuvre kenschetst, wordt benadrukt door het feit dat we een gezicht of een gelaat vaak niet zien. Gezichten worden bedekt door een schaduw van een hoofddeksel, ze zijn afgewend, hoofden zijn van achteren gefotografeerd of het hoofd wordt bijvoorbeeld aan het zicht onttrokken door een prominent aanwezige ballon. Een deel van Gruyaerts oeuvre is melancholisch gekleurd.
Hij is een fanatiek fotograaf: altijd zoekende naar bijzondere locaties, nieuwe onderwerpen, motieven, lichtval en kleuren.

Fotoclub Photo Shoot for Fun / Fotoexpositie

• Datum: 03-10-2020 t/m 04-10-2020
  • Plaats: Vlijmen
  • Tijd: 10:00-17:00

10 jarig bestaan Fotoclub Photo Shoot 4 Fun
Om dit feest te vieren houden wij op zaterdag 3 en zondag 4 oktober onze jaarlijkse
tentoonstelling. We starten op zaterdag om 11.00 uur met de officiële opening van de
tentoonstelling door burgemeester Willemijn van Hees. De inrichting van de zalen is
volledig corona proof. Er is gezorgd voor genoeg ruimte en een vaste route om door
de zalen te lopen, zodat iedereen genoeg afstand van elkaar kan houden.
In het kader van het 10 jarig bestaan heeft PS4Fun een grote fotowedstrijd
georganiseerd, met een goed gevulde prijzenpot! Ruim 120 deelnemers hebben
samen 283 foto’s ingezonden. Tijdens de opening van de tentoonstelling zal
burgemeester Willemijn van Hees de prijswinnaars bekend maken. Er is zowel een
jury prijs als een publieksprijs. De prijzen worden door Willemijn uitgereikt aan de
winnaars.
Tijdens de tentoonstelling worden er buiten het vrije werk van de leden nog heel veel
andere foto’s getoond, zoals de inmiddels bekende “rode draad”. Ons jaarlijks thema
is dit jaar het getal 10. Al onze leden hebben in een foto het getal 10 verwerkt, ieder
op zijn eigen manier en dit heeft verrassende beelden opgeleverd.
De “geheime” opdracht van dit jaar was ‘De brug van Heusden’. Doelstelling is dat er
op een of andere manier een link ligt naar de brug van Heusden. Dit heeft gezorgd
voor een grote variatie aan foto’s en eigen interpretaties en geleid tot bijzondere
creatieve resultaten.
Tot slot dit jaar de spreekwoorden. De opdracht was om in een foto een spreekwoord
uit te beelden, waardoor er voor de bezoekers een mooie puzzel ontstaat om het
bijbehorende spreekwoord terug te vinden. Voor de bezoekers van onze
tentoonstelling een mooie uitdaging om deze puzzel op te lossen en vooral te genieten
van de creativiteit van de fotografen om hier een succes van te maken.
Voldoende redenen dus om onze tentoonstelling te bezoeken.
Iedereen is van harte welkom!
In het kader van de coronamaatregelen zal er bij binnenkomst van u gevraagd worden
om in te tekenen, zodat we aan de landelijke regels van het RIVM kunnen voldoen.
Dat mag de Fun niet drukken, want je ziet en beleeft vervolgens een prachtige
tentoonstelling van Photo Shoot 4 Fun.
Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten op 3 of 4 oktober.

Fotoclub Rapenland / Doe-avond Lightpainting

• Datum: 06-10-2020
  • Plaats: Eindhoven Strijp-S
  • Tijd: 20:00-22:30

Deze avond gaan we zelf aan de slag met lightpainting. Inmiddels heb je een mail ontvangen met voorbeelden en tips hoe je dit kan aanpakken.

We verzamelen om 19.45 uur op het grote plein op Strijp-S

Fotoclub Rapenland / Fotobespreking